44 Ever

Leeg is mijn hoofd, terwijl ik zo vol ben van alles. En misschien is dat wel precies zoals het moet zijn. Zo was het in het begin ook toen we elkaar net terug hadden gevonden. Alles viel stil zodra we samen waren. In de stilte dansen we
In de stilte maken we muziek
In de stilte schrijven wij ons levensverhaal
Samen met onze hemelbewandelaars Jurre en Silke
Samen met hun moeder Kim

Jullie brachten mij het grootste geschenk in mijn leven.
Ik mag vertrouwen op de Bron, op dat wat stroomt en op dat wat naar me toekomt..

Jij, mijn liefde ~ mijn vleugelslag. Jij hebt me geleerd dat ik mijn verhaal niet ben. En iedereen die hier vandaag getuige is van onze liefde, en ook iedereen die er niet is, weet dat mijn leven veel verhalen kent. Jij hebt me laten zien dat ik ben. So Ham.

Als kind dacht ik altijd dat ik maar 40 jaar zou worden. Het bleek anders te gaan. In mijn veertigste levensjaar zou ik jou terugvinden. 

Het allergrootste verschil met liefdes die ik heb gekend in dit leven, is dat ik vanaf het moment dat jij er bent, de deur niet meer op een kier heb staan. Altijd zocht ik nog naar een vluchtmogelijkheid. Niet meer. Want: wij zijn samen de vlucht. Niet in het wegrennen, maar in de vleugelslag. Jij geeft me vleugels. 

En dat besefte ik ten diepste toen de adelaar loskwam.

Twee en een half jaar voordat ik je ontmoette, kampeerde ik in een tentje in de bossen van Canada. Ik droomde over de adelaar. Het was een levensechte, heldere droom. Uit mij kwam een zeearend tevoorschijn. Witte kop, witte poten. Grote vleugels klapwiekten boven mij. Ik keek op en zag dat hij met een poot vastzat aan een touw. Hij probeerde zich los te maken door heel hevig met zijn vleugels te slaan, maar het lukte niet. Bij het ontwaken voelde ik dat deze droom van grote betekenis was en ik besloot mijzelf een kaart naar huis te sturen. Op die kaart beschreef ik de droom en daaronder schreef ik:

Onthoud deze droom goed, 
het is een droom die je zal leiden.

Bevrijd de arend Mika ~ 
Maak jezelf vrij en vergeet nooit je dromen te volgen.’ 

Nadat wij elkaar hadden (terug) gevonden, droomde ik weer over die adelaar. En nu brak hij los, hij raakte bevrijd en ik werd de zeearend! Ik vloog over grote meren en landschappen, het was magisch. Die avond liep ik langs een stapel boeken, stootte ertegenaan en op de grond viel een enveloppe. Het was de kaart die ik mijzelf vanuit Canada stuurde. Twee en een half jaar lang heeft die kaart daar tussen een boek gelegen. Nu viel hij ertussenuit, voor m’n voeten op de grond. Ik was hem vergeten. Las de tekst terug. En ik wist… de arend is bevrijd. Ik ben bevrijd. Precies op het moment van jouw komst.

Lieve mooie liefste Martin.
Door jou groei ik..
Door jou durf ik .. 
Door jou straal ik..
Door jou ben ik de vrouw die altijd al in mij huisde, maar nu eindelijk na 40 jaar is thuisgekomen in zichzelf. 

Dus JA zeg ik.
Tegen jou.
Tegen onze liefde en ons leven samen.

You are the sun
You are the moon
You are the stars shining
You are the earth
You are water
You are the breeze
You are the birds flying
Above all of this

 You are like no other
You are my king
You are my soulbrother
You are my wings

And way above
And way below
All around us
Our love will show

And way above
And way below
All around us
Our love will grow

Cause, you are the sun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *